Tadam - nu så är det uppåt igen!

Tur man är en flexibel typ. I måndags när jag åkte till klubben och skulle agera klubbvärd var jag på ett uselt humör. Så där ni vet så man känner att grr, snälla säg nåt så jag kan få vräka ur mig något riktigt jäkla surt. Men nä, inte ens trafiken lyckades få mig att pysa ur lite, alla på klubben var bara så himla goa och glada. Jag kände att min bitchiga sida liksom bara försvann. Jag hade Gaston med mig när jag sköt på platsen. Han låg vid min sida och dreglade... Öronen på  helspänn och började spana efter vart fåglarna landade. Se där ja, tre år gammal har ha kopplat ihop skott med fågel. Det tog sin tid...

Det flöt på fint och jag strosade runt och försökte vara allmänt trevlig. När alla fått nog av mig som klubbvärd så smet jag upp med Gaston till löpplanen. Där stod Ulrika och Mats tappert och väntade. Det var faktiskt ganska kallt men vi hade bestämt att vi skulle hjälpas åt med framåtsändandet. Det gjorde vi och Gaston visade att "vila-sig-i-form-varianten" fungerar finfint. Jag blev plötsligt på ett strålande humör. Gaston har inte tränat någon lydnad överhuvudtaget på ca en månad. Jädrar vad kul han tyckte det var. Han sprang som en tok på inkallningen, fick till saktagåendet (fast han var som en torped). Tjihu, bruks, bruks, bruks!!!



Tisdagen höjdes till skyarna av en föreläsning av Mia Törnblom, vilken tjej!!! Jag har läst hennes böcker. Den första fick jag för ett par år sedan när jag mådde apa på grund av en konflikt med min dåvarande chef. Jag köpte hennes tänk rätt av. Föreläsningen var kanon! Har du möjlighet att gå på henne nån gång, gör det! Jag var lite rädd att hon skulle vara "för mycket" live men icke. Underbar!

Igår for vi till Birgitta S-W. Vi traskade på i vanlig ordning men nu med mycket mer skott och markeringar. Gaston går jättefint på linje. Vid ett tillfälle ryckte det lite väl mycket i grabben och det var när dummies kom farande typ som kaniner utefter backen. Dom är kul! Vi fick godkänt allihop i kursen. Alla var verkligen imponerande duktiga. Speciellt imponerad blir jag av de yngre som bara är runt året och går som ljus. Gaston blir verkligen trött i hjärnan och jag med. Migränen började sakta smyga sig på när kursen närmade sig sitt slut. Det är ett härligt gäng som går kursen. Tänk vad kul det är att hitta massa nya hundfreak som är lika galen som en själv. Alltså hur normalt är det att gå som ufo på rad fram och tillbaka. Måste se helsjukt ut om någon kollar som inte vet vad man håller på med.

Efter kursens slut och vi gick tillbaka till bilarna frågade jag Birgitta hur jag ska göra nu med min träning av Gaston. Birgitta tittade med förvånad blick på mig och svarade men det har ju redan sagt till dig. Öh, va, har du? - Ja, skit i att göra någonting speciellt alls. Grabben tog slut i hjärnan. Vad han behöver är mer uthållighets-, koncentrations- och B-provsträning punkt slut. - Jaha, det är så enkelt menar du sa jag.
Birgitta, underbara kvinna, spände sin blick i mig (har ni råkat ut för den nån gång så vet ni...) och så sa hon att - Ing-Marie, Gaston är INTE hård i munnen. Jag tog emot alla fåglarna genom hela jaktprovet och ALLA dom var ok. Försök och fatta nu vad jag säger. Och då minsann, flög Mia Törnblom in i mitt huvud och sa - IM lägg av, NU! Färdigältat. Så nu är det det! Skönt.

Vi är ju tre som samkör till Birgitta och jag kan säga att på vägen hem smiddes det vilda planer hur vi ska lägga upp våra träningar framöver. Här ska tränas jaktlydnad och B-provsträningar plus att jag ska träna koncentration och uthållighet med min goe kille. Öh, bra tips på det mottages tacksamt. Har en del på lager men fler är välkomna. Maila gärna [email protected] .

Nu har jag varit i stallet med Myran, ätit god köttfärsås med pasta och ska strax hoppa i duschen. Sedan hopp i säng med boken "Flyga drake".

Livet är bra härligt, är det inte det? Kollar ut genom fönstret där fåren går och smaskar på grönt gräs, körsbärsblommorna sprider sina blomblad och allt är så sabla vackert. När jag sa det till Myran på vägen hem från stallet säger hon med ett stön - herregud, är du åttio år eller? Känner mig rätt klok just idag. Här gäller det att passa på för imorgon kan jag har drabbats av ett återfall och börjat älta igen. Det vet man aldrig.

Ha det gott alla!

Kommentarer
Postat av: Lotta,Troja,Puma,Zäta

Yes, du är tillbaks.... och håller med, vadå problem ????



NU har jag snart mitt träningsobjekt hemma igen skrattar och DÅ är det träning, mys, träning, mys ... som gäller. Kanske har jag en stor härlig damm snart också blink



KRAM på er !



Ps. en av Pumas döttrar ska heta MYRA, och hon ska bli en brukstjej

2009-05-14 @ 21:55:17
URL: http://www.friden.de
Postat av: Lotta

puh, var tog mitt inlägg vägen ???? snyft

2009-05-14 @ 21:56:31
URL: http://www.friden.de
Postat av: Anneli

"Flyga drake " är bra, har du läst "Tusen strålande solar"? Minst lika bra eller bättre...

Trevlig helg!

Kram!

2009-05-15 @ 08:01:10
Postat av: Ulrika, Vilja, Izac & Tizzla

Skönt att läsa om din "nya" inställning till livet blink



Snälla, snälla.. säg gärna till nästa gång ni tränar också så hoppas jag att jag är ledig då!!



Ha en underbar helg!!

2009-05-15 @ 10:46:39
URL: http://vit.gundogs.se/startsida.html
Postat av: Fia & Siri

HÄRLIGT Ing-Mari du är "tillbaka"!!! Det gör oss glada!



TASSAR

Fia & Siri

2009-05-15 @ 13:40:15
URL: http://varldensbastasiri.blogg.se/
Postat av: petra

skönt att du är på banan igen!!! Jag har också varit o lyssnat på Mia törnblom men det var ett tag sen, hon är verkligen livsglädje kram

2009-05-15 @ 18:50:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0