Igår jakt i regn och idag Elmia i sol

Igår var vi vid en göl här i Skärstad och tränade jakt. Vi började träningen med att gå fot från bilarna ner till gölen. Kollade lite hur vi skulle lägga upp det och sen gick vi snyggt och prydligt till ett fint ställe på land. Där körde vi linjetag och markeringar. Gaston var på ett strålande humör, det var alla hundar. Alla på sitt sätt. T ex Viggo satt i bilen och tränade skall länge och ljudligt. Han kan skälla den killen oj, oj, oj.

När vi var färdiga på land gick vi till gölen. Där placerade vi ut Maggan på ena sidan gölen och vi på den andra. Sen körde vi först enkelmarkering och sedan linjetag till samma punkt. Vi provade med störningsmarkeringar och linjetag och inte vet jag, men Gaston fixade både det ena och det andra. Jag stod innan jag skulle skicka och sa att näe, jag skiter i störningsmarkeringen, han kommer aldrig i livet att gå som jag vill i vattnet. Så gör han det! Skitkul, till och med så jag kan bjuda på att Susanne fick rätt. Hon tycker jag är hyfsat negativ, förstår inte alls vad hon menar. Jag - den mest positiva hundägaren på denna jord?!?

Jag var jättenöjd och glad när jag åkte hem, hoppade i duschen och satte mig bilen snabbare än blixten. Har ju en tendens att jaktträning drar ut lite på tiden, det är ju så förbaskat trevligt...

Kvällen tillbringade jag ihop med några tjejkompisar. Vi skrattade, drack vin och åt gott. Skitmysigt.

Inte lika mysigt när klockan ringde imorse och jag skulle iväg till Elmia. Men jag var på plats - i tid.

Det var en kul grej att hjälpa till med tycker jag. Jag har idag även kommit över min ångest över apportkastare. Maria visade mycket pedagogiskt och duktigt hur man gör och vad man ska tänka på. När jag fortfarande stod ytterst tveksamt till att JAG skulle skjuta med apportkastare tog Katarina L snyggt över och visade på sitt sätt hur man kan tänka och göra. Till slut tänkte jag, att nu får jag ge mig. Bara för att halva lillfingret höll på att flyga av en gång när jag sköt hos Maire så behöver ju inte det betyda att detta händer en gång till. (Om jag överdriver... kanske lite men det gjorde hiskeligt ont och blödde minsann rejält den gången så det så).

Hur som helst idag sköt jag hej vilt och kastade dummies åt alla håll och kanter.

Sen tvingade jag Maria, Katarina och stackars Susanne (som hört detta typ hundra gånger) att lyssna på min vånda med vilt och hur jag ska göra bla, bla, bla, bla. Det är jäkligt jobbigt att alla rutinerade rävar säger samma sak. Det betyder ju att det förmodligen ligger någonting i det dom säger. Jag har i alla fall bestämt mig för att avvakta med jaktprov till nästa år eller eventuellt om jag vågar sent i höst. Jag ska göra som de rutinerade har sagt. Nu börjar jag med det...

Från en träning i vintras när jag var lyckligt ovetandes om vad som komma skulle


Gaston fick inte följa med till Elmia, dels visste jag inte vart jag skulle göra av honom när jag skulle in och shoppa loss i mässhallarna och dels är det ofta varmt och trångt. Näe han fick vara hemma. När vi kom hem så tränade vi lite basicövningar med linjetag. Det är himla kul när man är med och hjälper till lite här och där. Det är många kloka ord som sägs och jag är som en svamp och suger upp ditten och datten när det gäller jaktträningen. Det är ju så förbaskat kul!

Jag som är själva huvudobjektet i den här bloggen skiter egentligen i vad vi gör, bara att vi gör!!!//Gaston


Brukset är ju himla lattjo också och imorgon blir det lydnadsträning med mitt goa spårgäng.

Nu ska jag masa mig in i duschen och sedan sjunka ner i soffan och göra absolut ingenting mer än möjligtvis svälja lite vin.

Vi vill skicka ett stort grattis till Ulrika och Vilja som tog sitt tredje cert idag - underbart! Det är en sån känsla när man sitter där med sitt tredje blågula papper och inser att jädrar i havet vi gjorde det! Antar att de päser hemma i soffan och njuter av livet just nu.

Ha det gott alla!

Kommentarer
Postat av: Susanne

Att jag har rätt är nästan värt smörgåstårta eller?

Jag var tvungen att kolla om Totte var med på banan när vi kom hem och det var han, han tyckte nog Elmia var skitlarvigt, han var ju lite lagom off. Olle låg hemma och sov och drömde om att nästa gång får han nog erbjudande om filmuppdrag allra minst. Bara han har vett att ta bra betalt.

Nästa gång lägger vi på ännu värre störningar!!!

Från en lagom trött Elmiajänta.

2009-05-23 @ 21:01:54
Postat av: Lotta & gänget

Ja, ibland garvar man nästan på sig när man läser här... men härligt att du tuffar till dig med både störningsmarkeringar OCH apportkastare !!!



Glöm inte skicka mailet....;)



Kramar från oss

2009-05-23 @ 21:55:27
URL: http://www.friden.de
Postat av: Fia & Siri

Härligt att "se" att du "överlevde" joggingrundan!!!

Håller m förregående...man kan inte låta bli att le när man läser om dina & Gastons äventyr!!



TASSAR

Fia & Siri

2009-05-23 @ 22:21:05
URL: http://varldensbastasiri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0