Jäpp, det blev både seger, kanonspår och lite dirigeringsträning

Vilken superkul, häftig, rolig grej det var att gå på HV igår. Vi hamnade lite taskigt bakom Frölundas hejarklack men vi gjorde vårt bästa att höras ändå. Det var en som dunkade som en galning på en trumma så jag trodde jag skulle få tinnitus. Hjälpte det Frölunda??? Icke. Hur han än trummade så vilka var det som vann?  Vi hade verkligen skitkul!

Idag, det där med sommartid svider, så kom vi i alla fall iväg i tid till spårträningen. Nu har vi tappat lite med det viktiga fikat. Tog vi ut oss i vintras?? Idag hade vi INGENTING men vi hade tre riktigt duktiga spårhundar OCH Martin har köpt ny mobil. Våra spårträningar kommer nu höjas till en helt ny dimension. I hans mobil finns en gps så vi plötsligt kunde se både hur spåren gick och hur långa de var. Fattar ni? Vi gissade alla tre respektives spårlängd och Anngreth hade helt klart sinne för längder. Jag var klart sämst, åh så förvånad jag blev. Detta med avstånd har jag ALLTID haft svårt för.

Gastons spår var 630 meter. Han tog sitt upptag kanon. Gick ut sniffade åt vänster och vände sedan åt höger och tuffade iväg. Efter kom en liten glad  matte. Han spårade så himla bra, det märkliga var att han spårade rakt över en pinne utan att markera. Märkligt?

Moggs spår var 688 meter, han tuffade på fint i ett spår fullt av vinklar. Han missade en pinne också.

Sen var det hon som kanske kommer med på Påsksmällens tur, Knuffa. Vi håller alla tummar och tassar för att femte reserv räcker för att komma med. Hon fixade sitt spårupptag kanon, missade en pinne hon också. Hm.

Tänk om man hade orken att träna upp Sanny i brukslydnaden. Hur söt är hon inte, lika stor som fotspåren nästan.


Efter spåret så stack vi iväg för att titta på premiärmatchen för tjejernas damlag. Ett reducerat gäng på grund av skador. De var 11 och hade alltså inte avbytare. Det andra laget hade väldigt många avbytare... Våra tjejer åkte på stryk men jag tycker de var superduktiga som  minsann inte gav sig trots att de var skit slut efter en bit in i andra halvlek.

När vi kom hem tog jag med ett gäng dummies och hundarna och drog till skogs. Här skulle tränas dirigering. Gaston såg var jag placerade ut dom. Vi gick  sen  vår timme i skogen. När vi var tillbaka så fick han ta dom men från helt andra håll så det inte var några spår fram. Det gick jättebra. Blev jätteglad för jag har belönat upp hans stopp lite extra och vips vad det märktes. En betydligt mer snärtig vändning mot matte än vad han gjort det sista. Skönt!

Nu velar jag för det vilda om jag ska stressa häcken av mig för att hinna upp till platsliggning imorgon eller skippa träningen överhuvudtaget. Nu är inte planerna på Häggeberg speciellt kul... 

Nu soffan och gode värld låt nu denna veckan som kommer bli bättre än förra. Det måste den bli för det kan omöjligt komma två såna skitveckor på raken, eller?

Ha det gott alla som orkat läsa om vår dag!

Kommentarer
Postat av: Fia & Siri

Vadå ORKAR läsa??? Det gör vi så gärna !! Alltid lika kul att läsa om era bravader!!!



TASSAR

Fia & Siri

2009-03-29 @ 20:51:04
URL: http://valdensbastasiri.blogg.se/
Postat av: Sofie, Zimply & Bonuz

Säger detsamma, vadå ORKAR???? Jag läser din blogg JÄMT!!! Är så avundsjuk på alla era roliga träningar i både spår, apportering och lydnad!



Förresten, ni ska väl på FM i sommar? Har ni tänkt på vart ni ska bo???



Kramar! (en stor puzz oxå till brorsan från Bonuz :)

2009-03-29 @ 21:03:22
URL: http://www.freewebs.com/redlegs

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0