Brr, kallt men kul att träffa jakt- och spårkompisarna

Igår  tränade vi jakt. Det blev dirigering/linjetag och markering. Det var Cissi med Lipton, Jerker med Eagle och en löpande Sigma, Susanne med Olle och Totte. En liten tapper skara som höll på att frysa häcken av oss. Det var ju inte många minusgrader men nån form av mini-Gudrun drog fram över åkrarna i Svinhaga. Apkallt!!!

Susanne och Totte i full koncentration


Jerker och Eagle - de är härliga ihop de där två


Cissi och Lipton, tänker på vad???


Gaston skötte sig hyfsat. Det blir ju ruskigt okoncentrerat när löpande damer är närvarande. Jag känner att jag blir så jäkla irriterad på honom.  Själva gå dit jag pekar när det är rakt ut gick bra men sen när jag skulle testa lite vänster/höger så blev det för mycket  information att ta in i flane-hjärnan.

Här står han och suktar efter härliga lukter, var är hon? var? Rätt söt.[89]

Ja, det var väl ingen höjdarträning att lägga på minnet men vi hade rasande trevligt och jag fick bra tips av Susanne och det är jag oerhört tacksam för. Det är en himla massa man ska tänka på hela tiden, hur man viftar med händerna och hur hunden vänder hit och dit. Vi tränar på.

Idag åkte vi till Lovsjön och tränade spår. Vart har Gastons snygga upptag tagit vägen? Nu får jag skärpa till mig med detta. Man kommer inte långt på gamla meriter... jag tänker på att han under vintern fixat jättefina upptag men nu är det  vimsigt.

Idag var spårgänget reducerat till Helene, Björn, Martin och jag. Men vilket fika vi ligger inne med och detta tack vare Björns ständiga åkande till Habo och Webes. GI-vänliga chokladgrejer träning efter träning. Undrar vad det är som drar så i Habo förresten? Måste undersökas. Nå åter till spåret. Gaston spårade kanon och markerade pinnarna mycket bra kan man väl säga. Nu, när vi tränar. så säger de andra att kolla en pinne som Gaston har haft, gulp, båda ju inte gott inför  kommande lydnadstävlingar med vittringspinnar. Man kan inte få allt, jag är jätteglad att han markerar pinnarna även om själva markerandet är lite väl häftigt.
Åsså spårade bra, fick lite bekymmer i slutet av spåret, det var en hund som plötsligt började skälla som besatt någonstans framför oss. Detta var mystiskt och störde schäferpojkens koncentration. Ja, ja alla ska vi väl ha något att greja med. Knuffa och Zabi hade skött sig utan större krusiduller. Knuffa löper. Snart börjar det brinna i flanens hjärna.  

Sanny kom hem igår efter att ha varit hos Anders föräldrar över höglöpet. Skönt att hon är hemma men oj vad tacksam jag är att de vill ta henne och just under höglöp...

Så var det strax kväller igen. Ja, just det vi var ju på Grännarevyn igår. Skitkul, klart sevärd. Det är så klart lite interna Grännaskämt som inte ens en från Skärstad fattar men överlag helt klart sevärd. Vad roligt det måste vara att vara med i en revy och tänk när de repar, de måste ju skratta halvt ihjäl sig. Lite avis blir jag.

Ha det bra!

Kommentarer
Postat av: Cissi

Nej, själva träningen i lördags var väl inte mycket att hänga i granen, men det är ju alltid trevligt att träffas en stund, även om det är kallt... Fast Gaston kom ju iaf upp på kullen! :)Det var inte min dag i lördags, men vi får ta nya tag!

2009-01-18 @ 19:30:39
URL: http://www.hapenidi.se
Postat av: Cissi

Jag var lite seg med att skriva i helgen, har varit social istället. :P Men nu har jag faktiskt uppdaterat bloggen! ;)

2009-01-18 @ 20:48:25
URL: http://www.hapenidi.se
Postat av: Anonym

Kallt var det, men rackans vilken snygg mössa jag har! Ses vi helgen vecka 5?

Susanne

2009-01-19 @ 10:56:38
Postat av: Sofie, Zimply & Bonuz

Ja usch och fy för alla som slänger massa skit överallt! Tycker speciellt zimply som är en såå uttråkad flatte just nu...



Oj vad ni är duktiga och tränar mycket! Trots att det är tokkallt och blåser! Fast stackars Gaston som har en matte som kräver att han ska koncentrera sig och vara duktig FAST han är KÄR!!! Du får ju faktiskt tänka på att han bara är en liten flat!



Min börjar lite smått att komma in i den fantastiska hormonvärlden nu... jippi...



Kramar Sofie, zimplan och mannen

2009-01-19 @ 22:48:04
URL: http://www.freewebs.com/redlegs

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0