Markering, dirigering och lite markeringar till

Vi har varit i Svinhaga och träffat Kristin, Susanne och  Ulrika med lillhönan Tizzla. Vi började med att göra tre målområden genom att kasta markeringar. Jag stod högst upp på en kulle och blickade ner över nejderna och mina vänner som kastade markeringar till oss på två andra platser.

Typ så långt bort var  Kristin och Ulrika.


Man ser ju tydligt att det är si så där 70-80 meter. När jag kravlade mig upp kändes det som minst 1 km men det insåg till och med jag med mitt usla mätöga att det var till att ta i.

Gaston klarade de här "enkla markeringarna" bra. Med enkelt tänker jag att det var hyfsat bra referenspunkter. Tizzla sprang bland annat på en markering som jag kastade och det gjorde hon jättefint. Elda tyckte det var märkligt att en sån liten människa som jag skulle kunna kasta så långt så hon fick jobba hårt innan hon tog sig upp men hon lyckades till sist. Totte, the only lab, tyckte väl inte det var alltför märkvärdigt. Han fixade galant.

Här ligger han, min flane och tittar ut över nejderna:


När vi var klara här gick vi till ett riktigt busigt område och kastade markeringar. Där tog jag inga kort mitt pucko. Det var snårigt, risigt och ändå öppet. Bra beskrivet va? Hundarna jobbade på bra och de fick in sina markeringar. Vi körde dirigeringar till markeringspunkten och det fixade dom bra. På detta busiga ställe fick de också varsin dubbelmarkering. Gaston hade klara problem med den ena av dom två men det är bara att gneta på. 
 
Tur det inte lutade mer för då vete tusan om Kristin klarat stå kvar


Här står Susanne och Totte som är på g


Efter detta traskade vi tillbaka till första stället och körde linjetag till våra målområden. Gaston gjorde två riktigt bra och en riktigt dåligt. Den killen slutar aldrig förvåna mig. De långa (i alla fall i mina ögon) och lite lurig fixade han. Sen skulle han ta en som var bara si så där 20-25 meter ifrån med värsta trädet som riktmärke. Icke sa Nicke, Gaston kunde inte gå rakt ut dit. Jag fick ta om och ta om. Till slut efter tips från Susanne, alltid lika cool och sansad, vilket definitivt inte jag var så lyckades grabben. Men hur svårt kan det va´? Han fick en till på samma ställe och den gick väl pyttelite bättre.

Tack för en kul träning. Vet ju vad vi behöver träna på, jag och Gaston - typ allt!

Ha en härlig kväll, min börjar NU!

Kommentarer
Postat av: Ulrika & Tizzla

Tack för att vi fick följa med idag, det är så nyttigt att få träna i grupp OCH att få se era duktiga hundar så man vet hur det ska se ut i framtiden!!



Ha´en riktigt go´helg!

2009-02-27 @ 20:53:21
URL: http://vit.gundogs.se/
Postat av: Anonym

Men hallå Gaston! Varför ska du alltid se så överlägsen ut? Bara för att du ligger högt upp på en höjd så betyder det inte att du är någon slags kung. Fattar du inte att vi känner oss nedtryckta vi där nere som får se upp till dig! I vilket fall som helst så skötte du dig bra idag, jag behöver inte skämmas över att ha dig som kompis.

Din högborne vän Totte

PS Fundera en stund över vad Sverige kung (alltså inte Svinhagahöjdens kung) har för hund...Just det ja, nu åkte min näsa upp i vädret

2009-02-27 @ 21:55:04
Postat av: Kattis

Så kul ni verkar ha det!! :)

Många kramar och trevlig helg!

2009-02-27 @ 22:29:12
URL: http://www.tjornebrant.se/dagar
Postat av: Fia & Siri

Fasen va duktiga ni alla är... själva så fattar vi inte detta med "linjetag, dubbelmarkeringar & dummisar" m.m utan vi håller oss till "rutor, ställanden & apporteringar" det är grejer det...!TASSAR Fia & Siri

2009-02-28 @ 16:26:31
URL: http://valdensbastasiri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0