Vilken dag!

Först av allt vill jag skicka den största kramen som finns till duktiga Cissi med sin tepåse Lipton. De har idag fixat ett första pris i öppen klass i jakten och igår fixade de ett första pris i lydnadsklass 2. De är dessutom grymt duktiga i agility. Lipton är 2,5 år!!! När jag fick messet idag, på väg hem från Växjö i mitt egna lilla lyckorus, så fick jag ståpäls och tårarna kom. Kommer ihåg hur vi stod i vintras, Cissi och jag, som ufo och försökte träna våra linjetag, dirigeringar och markeringar så gott vi kunde. Vi gjorde ju uppenbarligen inte helt fel! Är verkligen i hjärtat jätteglad. Stora kramen till er båda!

Vi då, jo vi förstår ni har varit på vår livs första poängjakt. Mari med Emil tipsade mig och frågade om jag inte ville vara med när labradorklubben Småland ordnade poängjakt i Växjö. Ja, varför inte tänkte jag. Jag fick veta att man fick välja på dummies eller vilt och sedan vilken klass man ville starta i. Jag valde dummies och öppen klass. Ni vet min KBT-träning, så några fåglar var det inte att tänka på. Jag tänkte att idag var INTE den dagen när jag skulle återinföra viltet i våra liv. MEN så fel jag hade för de hade missat att jag ville ha dummies så det var bara varsågod och ta vilt punkt slut.

Jag hade nog kunnat lipa mig till dummies men så kände jag att det var ett skitbra tillfälle att testa det i jaktprovssituation. Vi körde nämligen som ett jaktprov med dubbelmarkering på land och vatten, diriering på land och vatten och ett ganska knixigt sök.

Kameran var med men jag glömde ta kort. Shit, pommesfrite så det kan bli. Jag gick upp kl 05.15 och satt i bilen kl 06.00. Landade kl 08.15 utan att kört fel. Fick då chocken att jag skulle köra med vilt, vi skulle dessutom starta sist. Just då kändes det bara bra att vi skulle starta sist. Att skjuta upp problemet kändes som ett bra alternativ faktiskt.  Vi kom in kl 15.00...

Vi började med en dubbelmarkering på linje. Vi stod på vägen och markeringarna hamnade ner bakom en vedhög. Gaston fick här 19/20. Kommentar: Markerar båda bra. Hämtar in utan problem. HURRA!!! Han har ju haft bekymmer med dubbel och så spikar han båda, lycklig som ett fån gick vi tll landdirigeringen.

Här var det raka spåret ut 40-50 meter (kanske lite överdrivet men det kändes så långt). Han gick spikrakt, stannade hej hopp tvärstopp när jag blåste och gick direkt ner med nosen på närsökssignal, tog kaninen och kom in. Här fick han 11/11. Kommentar: Mycket bra dirigering. Hämtar snabbt in. Här var jag så himla glad så jag nästan kolade av. Han hade hämtat två små jäkla kajor på dubbeln och en kanin utan några som helst bekymmer. Tadam, tadam.

Mot vattnet och där gick en dubbelmarkering. Han spikade båda och fick 18/20. Kommentar: Markerar båda bra. Hämtar in utan problem. Jag kan väl tillägga att det var rackans tur att jag är kort i rocken så jag hann ner innan han släppte fåglarna på backen (detta måste vi ta tag i, usch och fy).
Sen kom dagens happening, dagens förresten, veckans, sommarens, tamme tusan årets happening för mig. Jag skulle skicka honom på en vattendirigering som låg hyfsat nära där ena dubbelmarkeringen landat.
Upps, jag hade tittat på två förare innan mig hur de löste det så jag valde den varianten Thomas H gjorde. Den visade sig vara superduper! Jag skickade Gaston ut mitt emellan markeringarna. Gaston ville först dra åt vänster, jag lät honom gå rätt långt ut på vattnet innan jag blåste och dirigeringade om. Sen fungerade det med "ja" när han gick rätt och "nej" när han vände fel. Han lyssnade kanonfint. Jag trodde jag skulle smälla av. Jag kunde kysst hans tassar, kramat hela världen ja i alla fall dom som var där och hade jag kunnat hade jag tagit en liten raket och åkt iväg till mina jaktträningskompisar och kramat om dom för det är tack vare dom som vi fixade vattnet som vi gjorde idag. TACK ska ni ha!!! En kram även till Roger som skickade med himla bra tips just för dubbel plus vattendirigering när vi var i Hofors. Det funkade IGEN! Gaston fick 11/11. Kommentar: Bra vattendirigering. Går i anvisad riktning. JUBLANDE glad gick vi sedan till söket. Jag sa att vad som än händer på söket så ska jag minnas denna vattendirigering till dödens dag.

Söket - det var minst 25 grader varmt och solen sken som besatt (kul att se den förresten). Gaston gnetade på och plockade fåglar och kaniner. Vi hade tio minuter på oss och 8  vilt låg ute. De var olika mycket värda. Gaston fick in 7 och fick 60/75. Missade en 15 poängs kanin.  Kommentar: Effektivt sökarbete. Jobbar både nära och långt ut. Här nånstans började jag sväva upp bland molnen.

Det sista man fick poäng på var på "Framförande, vilthantering, stadga och fotgående". Kommentaren här var: Bra vilthantering (är jag BOTAD nu tror ni, detta är värt hur mycket som helst för mig, jag är så glad). De flesta vilten i handen (nja det är jag ju inte riktigt lika nöjd med) Bra stadga och fotgående (kul, kul).

Sammanlagda poäng blev 131/150 och vi vann hela alltihopa. Oavsett klass så var maxpoängen 150 så den som hade mest poäng vann helt enkelt. Fatta att det var vi!
Jag är så himla glad att jag inte stod på mig om dummies utan vågade vilt. Han klarar ju det! STORT TACK till Linda och Linda (och speciellt till Lood som tvingade mig att ta vilt). Vilken jättefin tävling ni fixat och vilket fint område. Typiskt mig att inte ta kort när jag har med mig kameran.
Ia har enligt mina konstiga anvisningar ritat hur det såg ut. Vad söt den blev. Men ni fattar va? De två kryssen är jag och flanen, först står vi på vägen, det gröna till vänster om vägen var buskigt och dant, man såg inte vattnet härifrån. Vi flyttade sedan till landdirigeringen. Det gröna till höger om vägen är en grön åker. Efter detta är det dubbeln på vatten och sedan dirigeringen till den röda dummiesen.


Har du orkat läsa hit? I så fall ha en alldeles underbar kväll, jag har det, susar nämligen runt bland molnen. Är lika glad som när min första labbe lyckades få ihop 158 poäng på sin första lydnadstävling. Alla tyckte synd om mig som missat ett första pris, själv var jag överlycklig att han inte stuckit.

Tack för alla gulliga grattis jag fått. Ni är bäst!
Hej hopp!

Kommentarer
Postat av: Susanne

Vad var det jag sa? Man ska inte göra ett problem av ett problem som inte finns. Så det så! Nu är det bara att tuffa på. Du kanske vågar dig på att starta i höst...

Sov sött så hörs vi i veckan!

Susanne

2009-08-02 @ 20:18:06
Postat av: Emma Lundström

Stort Grattis till vinsten idag på poängjakten!!!Det gjorde ni riktigt bra,allt såg så enkelt ut.FM kommer gå kalas för er,det är jag säker på.Vi stannar nog hemma istället...Hoppas lyxmilkshaken och Gastons burgare smakade bra ;-)

Ha det gott,kram från mig och svart(fågel)drottningen.

//Emma & Anno

2009-08-02 @ 20:39:23
URL: http://www.123minsida.se/Nico-Anno
Postat av: Ulrika, Mats, Vilja, Izac & Tizzla

GRATTIS.. förstår att du är vääääldigt NÖJD o GLAD och det ska du vara oxå!!;)

2009-08-02 @ 21:32:06
Postat av: Cissi o Lipton

Tack, du är ju för gullig! :) Och tack igen, vi hade verkligen inte kommit så här långt utan sådana fantastiska träningskamrater!

Ett riktigt stort innerligt grattis till er! Viltet är inget problem, Gaston är så himla duktig och vältränad så snart är ni ikapp oss i 1:or!

Stor kram!

2009-08-02 @ 21:40:08
URL: http://www.hapenidi.se
Postat av: Lotta & vovvarna

SUUUUUUUUUUUUUPER

GRAAAAAAAAAAATTIS

ni är helt fantastiska !!!



Och där ser du, vilt är NO PROBLEMAS !!!



Kramar Lotta, tjejerna & lillegossen

2009-08-02 @ 21:58:03
URL: http://www.friden.de
Postat av: Fia, Disa & Siri

Är så glad för din & Gastons skull. Ni är verkligen värda all framgång så som ni kämpar & står i. Vi bockar & bugar och säger GRATTIS GRATTIS !!!! Siri skickar med Nospussar till Gaston.



KRAM & TASS

Fia, Disa & Siri

2009-08-02 @ 23:33:42
URL: http://siri.gundogs.se/
Postat av: Maggan

Som nr 7 i raden har jag inte så mycket övrigt att tillägga till föregående skrivare. Bara att lyfta på hatten (eller kepsen?). Ni är värda allt det här 1000 gånger om!

2009-08-03 @ 08:50:07
Postat av: Maggan

Som nr 7 i raden har jag inte så mycket övrigt att tillägga till föregående skrivare. Bara att lyfta på hatten (eller kepsen?). Ni är värda allt det här 1000 gånger om!

2009-08-03 @ 08:50:34
Postat av: Fia & Andreas

SUPERDUPERGRATTIS Ing-Mari & Goe Gaston!!!!!

Vad duktiga ni är, det bådar gott inför FM:-))



Ses till helgen!!

Kram

Fia & Andreas

2009-08-04 @ 12:30:52
URL: http://www.vega.gundogs.se
Postat av: Carina

JÄTTEGRATTIS !!!!

Vad ni är duktiga, vinna alltihopa.

Ska bli så kul att ses i helgen !

Kram från Carina

Postat av: Lina

JÄTTEGRATTIS!

Vad duktiga ni är du och din Gaston!!

Ses i helgen på FM!

Kram Lina, Tobbe, Wilson och Tiger

2009-08-05 @ 17:39:33
URL: http://www.wilsoninaction.se
Postat av: petra

gRATTIS vad duktiga ni är!!!! Kram

2009-08-05 @ 21:10:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0