Givande morgonpromenader...

Snacka om att alla årstider har sin charm. Jag älskar vår och höst. Sommaren är helt ok men alltså känslan när man lufsar runt i skogen, Gaston yr runt som ett lyckligt troll och då få se ett helt gäng med gula kantareller. Jag blir manisk. Jag kan inte sluta leta när jag väl har börjat. Ibland tänker jag så här, idag ska jag INTE plocka så råkar man liksom gå på några och så är det kört.

På två morgonsvängar är resultatet detta:


Det tråkiga är ju att rensa men jag får väl sitta där med mina tankar som susar runt i kontoret. Ju mer jag tänker desto mer säker är jag på att det blir en Gunde. Måste bara lägga upp en bra taktik med att få med Anders på banan...

Igår var Gaston och jag på JBK och tränade brukslydnad. Ett decimerat gäng bestående av Helene och ja, det var visst bara jag också. Jösses, atombomben Gaston var  verkligen på hugget igår (också).

Vi har tränat sidoförflyttningar och då speciellt åt vänster sedan förra lydnadsträningen då vi inte kom någonstans när vi skulle åt vänster. Igår gick det, hurra! Han gjorde faktiskt fria följet helt ok. Han ligger på gränsen för långt fram och nu kommer jag låta precis så som jag kan bli galen på när andra säger, men vi har verkligen inte lagt ner mycket krut på brukslydnaden förutom på framåtsändande, kryp och skall. Resten har varit JAKT-träning. Så får vi pyssla lite med fria följet kommer det nog blir  bra tror jag.
Han kröp jättefint, gick stegen utan problem (förutom när han stack in huvudet mellan två pinnar på vägen upp, lite jobbigt att gå då...), han hoppade låååångt ut på hoppet, han hämtade tung- och metallapport i helt godkänt tempo. Ja, det var väl det vi gjorde tror jag. Plats gjorde vi med förstås, det var den oerhörda mängden av tre hundar på platsen, Gaston, Åsså och lilla, söta Tizzla. Gaston ligger ju inte direkt platt fall om man säger så, han tycker det är aptråkigt och vindar för det vilda. Jag känner dock ingen oro över att han ska gå upp. Skulle han fundera på det borde han känna en viss oro tycker jag.

Åsså, han var helcool igår. Vi körde igenom lydnadsklass 1 med honom eftersom han och Helene helt så där plötsligt blev med i Augustikannelaget som tävlar på lördag. Det gick finemang, med lite finslipning på att ligg under gång betyder ligg kommer det gå finfint på lördag. Hans fria följ var kanon!

En bild från en helt annan dag och det är  framförgåendeträning ser jag.
Han är en himla go hund den där Åsså.
 

Nu håller jag tummarna för att vi kommer med på någon, helst flera och då inte samma dag, tävlingar i höst. Det var inte så rysligt många att välja på.

Lille gubben, här sitter han, lyckligt ovetande om mycket


Nu ska jag rensa svamp och tankar.

Hej svejs!

Kommentarer
Postat av: Bittan

TUSENTACK för hälsningen! Inte ens i vår vildaste fantasi trodde vi att en unghund med vårt prefix skulle stå överst på på prispallen vid första möjliga FM! 8)

Utan suveräna valpköpare skulle detta aldrig hänt!!!

Kram/Bittan

2009-08-11 @ 21:54:20
URL: http://www.bez-amis.se
Postat av: Helene å Åsså

Vilken film! Om inte vi har träningsvärk i mag o skrattmusklerna imon så vet jag inte när jag skulle kunna få det!



Nja, jag är ju inte direkt med i det där laget än. För tillfället är jag tävlingsledare, men fattas det folk och Björn får tag i en annan TL så kan jag ju överväga detta! Det var ju ett tag sen sist om man säger så...

Tack för en trevlig kväll!

Tjingeling!

2009-08-11 @ 23:20:14
URL: http://www.123minsida.se/Helene1
Postat av: Helena Svensson

Nämen hallå!! Nu e jag superglad igen!! =) Jo, det gick faktiskt över rätt snabbt men grrr va arg jag var direkt efteråt!! Men jag har brutit ihop och gått vidare - nu siktar vi på en etta i nkl på fredag! Kul att få träffa dig, kände mig liiiite splittrad emellanåt av alla människor som gick förbi som man ville prata med...! med en ettåring med sig gick det inte smidigare om jag säger så... ;) MEN, vi hade en trevlig helg o kommer garanterat åka igen nästa år! Lycka till med flanen i höst - kul att åka ut o tävla lite bruks! Vi ses o hörs! KRAM Helena

2009-08-12 @ 09:25:37
URL: http://www.helenashundliv.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0