Flattemästerskapet 2009

Mamma mia! Jag har haft så himla kul denna helgen om man bortser från vår insats i själva FM. Eller, ja vi skötte oss både bra och mindre bra, flanen och jag. 

Det började med att jag hittade till Frostavallen - jag var inte helt överens med GPS-tanten men ok, vi kom dit i alla fall. De första vi möter på parkeringen är det fantastiskt roliga gäng vi levt ihop med i helgen. Stort TACK till Karin, Sofie, Agneta, Mona och Helena. Vägen till stugan väljer jag att inte kommentera... Det ni inte vet har ni inte ont av så mycket kan jag säga. Jag har verkligen haft jättekul och vilka fantastiska diskussioner vi har haft, eller diskussioner jag vet inte vad det var, men vi hann med att avhandla en hel del. Vi hade fått tag i en stuga 2 mil från Frostavallen där vi fick ha med hundarna inne. Stugan var fin och vi knölade in oss så gott vi kunde med 7 hundar och 6 brudar. Med lite vilja så går allt. Flanen och jag bodde t ex i en liten hall, lite hårt underlag men vad tusan det som inte dödar, det härdar. Jag sov gott i alla fall, enligt vissa så till och med snarkade jag.

Upp tidigt som tusan på lördagmorgonen och iväg till Frostavallen. Det var så himla varmt så jag höll på att smälla av vilket jag inte var ensam om. Ni vet Gastons tunga - ni skulle sett den. Han var för övrigt kär till höger och vänster. Det är verkligen ingen ordning på den killens kärleksliv. Jag får ta tag i det här. Hur som helst, han skötte sig hyfsat tycker jag.

Vi kom in någonstans mitt på dagen och första station var en markering/dirigeringstation.



Innan hunden fick ta markeringen skulle dirigeringen in. Markeringen hamnade till vänster och dirigeringen var till höger.
 


Gaston for RAKT ut men for förbi innan jag blåste stopp. Sen fick jag blåsa ganska mycket innan han hittade den men han LYSSNADE på pipan och jag var tacksam för det. Markeringen hämtade han utan problem. Märkligt att han kom ihåg den. 13 poäng fick vi här. Snåljåp!

Nästa station var på vatten med vilt. Inte helt enkel... Inte för Gaston i alla fall. Att både Karins Menta och Monas Coxie fick 20 poäng här är fantastiskt bra tycker jag. Mona fick till och med höra excellent av domaren. Gud, jag hade dött av glädje men nu behövde jag inte göra det som sagt.

Hunden sitter bakom vassen och ser inte första markeringen som hamnar bakom vassen. Den andra hamnar på vänster sida av båten i massor av näckrosor. Näckrosor är fin men inte där...




Gaston är helt underbar, han valde att ånga ut genom vassen och sen såg jag inte vad han gjorde förrän han kom insimmandes med en and. Jösses, jag höll på att spricka av stolthelt, lille killen. Jag fokuserade, jag upplevde det som att Gaston fokuserade och så skickade jag iväg på den "lätta" andra-markeringen. Eller hur... Gaston simmar ut och börjar dra sig bakom vassen, jag blåser stopp och Gaston simmar vidare bland näckrosorna. Jag blåser stopp igen men icke sa Gaston, det här ska jag ordna själv. Det gick inte så bra kan jag säga... Jag fick till slut kalla in honom för han simmade runt där bakom vassen och jag såg inte ett skit. SURT, riktigt apsurt var det. Jag visste ju att det var slut efter station 3 när vi nollade här. Grrrr.

Sista stationen var en dubbelmarkering i bokskogen. Den gjorde Gaston jättefint och fick 17 poäng. Jag vet faktiskt inte vad han drog på.
Här ser ni inte mycket... Det gjorde inte vi heller


Rackans också men det var det FM:et. Resten av dagen minglade vi runt och tittade på massor av duktiga hundar.

Vi Duckstreamare försökte dra våra strå till stacken och den som drog längst var goa Karin med sin fina Menta. De kom till final och hamnade till slut på en femteplacering. Det var verkligen skitkul att få se dom i finalen.

Lördagkväll hade vi riktigt kul, fnittrade hysteriskt över allt. Dödströtta och sen lite vin uppe på det, ja ni kan ju räkna ut hur seriöst snack vi hade. Det var lite tungt att komma upp idag men med lite vilja och en äckligt morgonpigg Agneta så gick det med. Sofi, Karin och Helena stack tidigt som ögat då Sofi skulle köra Zimply i eliten. De var duktiga. Zimply har pga skada varit en koppelhund i flera månader och därmed fått vila sig i form. Jag tyckte de genomförde sina fyra stationer helt ok. Fjärde blev ju lite busig eftersom Zimply inte hittade dummiesen men snyggt jobbat ändå. Vi tittade på många elithundar och sen framåt eftermiddagen var det då äntligen dags. Finalerna. Vi var ju så klart mest nervösa för öppenklassfinalen med Karin och Menta. De fick en dubbelmarkering på linje med vilt.

Karin och Menta laddar


Wrooom så fräste hon förbi, det gick så fort så det blev suddigt


Snyggt jobbat Karin!

Även om det inte riktigt gick som jag hade önskat med Gaston så har vi haft himla kul. Vi har träffat så många härliga människor. Ni vet alla dom där man träffar typ på FM.

Vår favvotjej i alla kategorier - Vega gjorde det igen. Förra året vann de unghund och i år Öppen. Man blir ju alldeles stum. Jösses vilket team de är hon och Andreas. Superkul att se dom.

Stort tack till tjejerna i stugan - you make my weekend!

Tack alla för gulliga sms under vår Skånehelg. Det känns gött att ni är med oss.

Nu ska jag hoppa i säng - är helt slut. Hoppas det går bra för mina stugvänner som troligen fortfarande är kvar på vägarna. Usch det är långt till Hofors, ja till Örebro med. Känns säkrare att veta att Östersunds-Helena befinner sig på tåget.

Natti, natti!

Kommentarer
Postat av: Elenor och Zidane

Ja vilken helg du haft. Så roligt! ...och jag tycker det verkar som om ni skötte er utmärkt på stationerna också. Man är ju liksom så himla nervös och det är ju sån liten skillnad mellan nolla och 20 ... Kram kram

2009-08-10 @ 10:24:23
URL: http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se
Postat av: Marie och Emil

Vilken toppenhelg du verkar ha haft.Vilka roliga tillställningar ni verkar ha ni som har flat. Och du fortsätt sväva för poängjaktsvinsten! det var inte illa pinkat det, starkt jobbat!

Kram på dig och flanen

2009-08-10 @ 12:18:01
URL: http://herrkrut.blogg.se/
Postat av: Karin & Menta

Ja vilken helg vi hade! Jag tror jag halvsov (ibland helsov också) hela dagen igår men det var det värt! Den brainstormingen vi hade på lördagkvällen var ju sanslöst kreativ, där löste vi de stora livsfrågorna. Tack för härligt sällskap och peppning. Jag längtar redan till nästa FM.

Kram till dig Gaston

Karin & flickorna

2009-08-11 @ 22:21:34
Postat av: Tobias & Wilson

Stort tack för gratulationerna i våran gästbok!

2009-08-12 @ 20:30:27
URL: http://www.wilsoninaction.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0