Tadam, måndag - lydnad och idag jaktträning.

Vilken härlig hund jag har. Igår var vi på klubben kl 18.00 för en stunds lydnadsträning. Helene och Åsså var också på plats så vi började lite smått innan platsen med skott blev kl 18.30. Platsen gick helt ok, han vände från ena skinkan till den andra only once. Klar förbättring. Skotten struntar han i totalt. Jag tror ärligt talat att han tycker det är grymt tråkigt.

Igår var vi på hugget alla fyra. Åsså gjorde minsann läggande under marsch UTAN dubbelkommando, han fixade krypet, linförigheten, hoppet och allt var det var med klart godkänt. Lite tappar han fokus emellanåt men jämfört med hans kompis Gaston när han var i den åldern (1,5 år) så tycker jag Åsså har klart mer kontroll över sina hormoner.

Gaston då, ja igår kunde han gå fot utan att vara för långt fram. Jag fick mig, i vanlig ordning, en omgång av Helene att jag belönar på fel ställe. Alltså för långt fram, bak, åt sidan och till slut kände jag att vad tusan det spelar ju för helsicke inte nån roll var jag belönar så är det fel men som "vanligt" hade hon rätt och jag hittade EXAKT var jag skulle ge honom godiset. Detta kommer jag glatt ha glömt till nästa omgång, det kan ni hoppa upp och sätta er på. Obotlig! Vi tränade även saktagåendet i framåtsändandet det gick [30], krypet gick bättre än sist i alla fall, inkallning med ställande gör Gaston kalas, sen att jag säger ligg är en helt annan sak. Det där fick vi traggla en stund men till slut så gick det. Hoppet gick kalasbra. När vi kände oss färdigtränade för kvällen så var vi inte många kvar på planen, noga räknat tre ekipage. Kl var väl si så där runt 20.00. Tiden går fort när man har roligt [5]och igår var det verkligen en kul träning!

Gaston i platsposition en helt annan gång men han tyckte säkert det var lika surt då med...


Idag slutade jag tidigt och tog hundarna samt en ryggsäck med dummies och drog till skogs. Idag har vi tränat långa, korta, konstiga och alldeles vanliga dirigeringar. Konstiga blir dom ju när man är begåvad med en sån matte som Gaston är. Han fixade dirigeringarna helt ok. En del riktigt bra och en del mindre bra. Sanny, lilla [89], gjorde sin livs längsta dirigering någonsin. Himmel vad stolt hon var när hon kom galopperande med en dummies som nästan är lika stor som hon (ok, överdriver lite men gulligt är det). Jag tänker mala på lite med dirigeringar ett tag åtminstone när jag tränar själv. Sen kommer jag att utnyttja mina träningskompisar till markeringar när vi tränar ihop [21].

Någon måste ha rollen att vara sötast i familjen och i vår är det Sanny


Imorgon blir det sparsamt med träning, tror jag...

Till helgen ska jag hjälpa till som funktionär på Jönköpingsprovet. Ska bli kul och jag hoppas verkligen inte det är samma skitväder som vi vaknade till idag. Snöblandat regn. Då kreverar jag. Det låg faktiskt kvar lite snö uppe i vår skog. Blä, jag vill inte, inte än.

Tänk att det nu är en vecka sen grannen miste alla sina djur. Han kämpar på och håller på att fixa iordning i ladugården. Han har bestämt sig för att köra igång på nytt. Skönt att han orkar. Det är och har varit tufft säger han. Det är så konstigt för utanpå ladugården så syns det ingenting och inuti är det svart och helt hemskt. Man fattar hur farlig den där röken är som alla brandgubbar tjatar om på alla brandövningar man varit på. Usch och fy!

Ha det gott och take care!

Kommentarer
Postat av: Cissi

Härligt att träningen gick bra i måndags! Våran lydnad ligger i dvala ett tag...



Jag kommer inte hinna träna något den här veckan, måste plugga inför tentan på fredag. PANIK! Men nästa vecka kanske?



Jag ska också vara funktionär på provet i helgen! Vilken dag är du? Jag är på söndag. Funderar lite på vad jag gett mig in på, kallt och äckligt, men förhoppningsvis lär man sig nåt. Det blir nog skoj! :)

2008-10-28 @ 18:00:22
URL: http://www.hapenidi.se
Postat av: Lotta & Puma

Vilken dag är du funktionär ???

Härlig träning ni haft... skulle behöva åka till Jbk någon måndag och träna -men här är träning för grabbarna måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, match lördag, söndag..... och vi har bara 1 bil :) :).



Har ni redan fått lite snö...... skicka INTE hit den är du snäll.



KRAM på er

2008-10-28 @ 20:33:23
URL: http://www.friden.de
Postat av: Olof L

Heej...



Tur att det löste sig med att du ska vara funktionär. Jag ska vara på lördagen. Kanske vi ses där.

Åh, vad du e engagerad. Tänk om jag hade haft hälften av den energi du har :-)...



Jaja... Nu e det bara mörkerträning som gäller framöver. Men vi kanske kan planera in en helg??

2008-10-28 @ 22:04:31
URL: http://www.doggybug.se/
Postat av: Anneli

Som funktionär kanske du får se/träffa en tjej som jag tävlat lydnad med i år, Marie Jonsson, Norrköping, med flatten Conovers Carbon Copy. Dom blev lydnadschampion i lördags så nu slipper dom tragla med det längre utan kan göra det dom gillar mest - jakt!

2008-10-29 @ 08:33:17
Postat av: Cissi

Ja vad roligt att du också är på söndagen! :D Samåka låter väl som en trevlig plan, tycker inte helt om att åka själv när man inte känner någon... Jag hoppas verkligen att det inte regnar (eller snöar... :S), känns jobbigt nog att behöva gå upp så tidigt ändå. (Säger jag som gick upp klockan 4 i lördags för att tävla agility. ;))

2008-10-29 @ 14:06:57
URL: http://www.hapenidi.se
Postat av: Kattis

Åh fy f*n rent ut sagt, visste inte att ni bodde i närheten av där det brann, men det hade jag ju kunnat räkna ut. TUR att jag inte såg bilden i tidningen, jag skulle blivit väldigt illa berörd. Förstår att du reagerade som du gjorde, jag är glad att du stod upp för din granne. Fy så himla tragiskt att förlora alla sina djur så. Men vilken otrolig tur att ingen människa kom till skada! Kramar

2008-10-31 @ 17:25:15
URL: http://www.tjornebrant.se/dagar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0