Superförkyld matte - not funny at all

Att vakna med en rinnande näsa är inte kul. Jag avskyr det! Men det är bara att bita ihop och snyta sig. Hemma kan ingen människa vara i dessa tidevarv.

Igår var vi på JBK och jösses vilken kul träning vi hade. Helene med Åsså, Anngreth med Mog och så vi då. Vi tränade appellydnaden. Gaston var galet på hugget. Det är så himla kul med honom, han blir överlycklig när vi ska träna lydnad, spår, jakt, name it. Det är inte riktigt bra att vara så himla på hugget när det gäller att träna kryp vilket jag naturligtvis var tvungen att bryta av appellydnaden med. Hur som helst, linförigheten gick så där. Han ligger en aning för långt fram vilket resulterar i usla vänstersvängar. Inkallningen och framförgåendet var det väl inget att säga om. Apporteringen helt ok. Hoppet så är det ju så himla svårt att inte hoppa tillbaka när tävlingsledaren säger kommendera. Gaston är övertygad om att jag i samma ögonblick som tävlingsledaren säger kommendera säger hopp. Hm.

Vi gjorde avslutningsvis en tungapportering där det definitivt var bra att han suttit uppbunden och suktat en stund innan. Full fart ut och full fart in. Sen är det ju det där att hålla fast den och inte släppa den TUNGA, TUNGA saken. Han fick godkänt i alla fall. Ingen elittävling på länge [125]Vi slipar på lydnadsbitarna i appellen inför KM (vi är inte ensamma om det, eller?)

Mogg och Åsså skötte sina kort. Mogg gjorde sin livs snyggaste platsliggning med hakan i backen "nästan" hela tiden. Gaston trodde väl att det är så man gör så han låg lika snyggt han med hakan i backen. Tack för det!

Idag har Anders föräldrar varit i skogen med hundarna i några timmar på förmiddagen och nu ikväll har vi varit ute en sväng. Jag hade med mig en dummies som jag lyckades få att fastna fruktansvärt högt upp i ett träd. Det är väl så himla typiskt. Skulle göra en markering och fick väl till ett sånt megakast och vips så satt den där i granen. Grr.

Vi tränade lite annat istället och sen hittade jag ett ställe med trattkantareller, rackans sa hundarna, kul sa jag.

Nu är det dusch, soffan och en filt som gäller. Är lite lätt snorig och känner mig supertrött. Måste vila upp mig inför imorgon, då ska vi träna jakt. Ska bli så himla kul. Jag har snokat upp ett ställe där vi får vara.

Gaston spanar ut över vidderna (egentligen väntade han på en trött och seg matte som kommit efter..)


Hoppas ni håller er friska! Hejs svejs!

Kommentarer
Postat av: Cissi och Lipton

Hoppas verkligen du känner dig tillräckligt bra för att träna imorrn!

Fast du får då träna på att kasta dummiesar innan det blir någon sån uppgift för dig... :P Jag skulle rekommendera att du börjar typ mitt ute på en åker, så långt ifrån höga träd du bara kan komma! ;)

2008-10-07 @ 20:58:34
URL: http://www.hapenidi.se
Postat av: Anne Lise & Gerkan

Go Bedring - føler med deg!

Been there done that.......;-)

2008-10-08 @ 14:27:06
URL: http://www.gerkan.com
Postat av: Marie och "herr krut"

Hej! Känner igen det där med att kasta dummies upp i träd, det är min speciallitet oxå faktiskt :0) jag vore en katastrof som kastare på ett riktigt jaktprov...Hoppas vi ses snart. Emil har förändrats en hel del. Kram

2008-10-09 @ 19:29:41
URL: http://marieoemil.blogspot.com
Postat av: Helene å Inja å Åsså

Jag tror allvarligt talat att vi var nog inte på samma träning i måndags!!! ;-) Att Gaston gick bra såg jag, men Åsså... hjälp! Men, men det kan bara bli bättre!

2008-10-09 @ 20:26:38
URL: http://www.123minsida.se/Helene1
Postat av: Helene å Inja å Åsså

Kära nån! Nu känner jag mig som värsta negativisten... men det är kanske inför tävlingstirr. Nervös brukar jag inte vara, men jag vill ju gärna att det ska funka hyfsat på träning något sånär veckan innan! Har dock varit i Forserum en sväng idag i regn och kört igenom momenten. Han spårar numera tillbaka i framförgåendet...

Krya på dig!

H

2008-10-10 @ 19:32:24
URL: http://www.123minsida.se/Helene1

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0