Det var den helgen det!

Vi har haft en skitkul helg i Ödeshög jag och Helene. Kurs-Gaston tyckte också det var kul, åtminstone emellanåt när han agerar någon form av "så-här-kan-det-också-se-ut" när man lär in olika moment. Det var ett härligt gäng som vi mötte när vi kom till Ödeshög igår. Laddade till tänderna. Det var ett rejält blandad gäng, både vad det gäller hundraser och tävlingserfarenhet.

Efter det traditionella "kul-att-vara-hos-er"-snacket så fick alla säga vilket mål de hade med sin hund och målet för helgen. Nästan alla ville ha bättre kontakt och därmed en bättre linförighet. Jäpp. Thats life. Har man inte kontakten så är det rätt kört med linförigheten och då är det rätt kört att få till tiorna på tävlingen.

Det som är mest roligt med denna helg är att alla (enligt kritiklapparna...) köpte vårt sätt att träna. Operant inlärning med hjälper. Jag tycker det är suveränt. Jag har jobbat så med både Matisse och Gaston när det gäller lydnaden och uppenbarligen fungerar det ju [125].

Gastons uppgift i helgen förutom att vara söt och trevlig var att emellanåt visa hur det är vi menar med att t ex belöna en start, belöna kontakt, hur tränar vi in kontakt och så vidare. Han fick godkänt men det går ju inte undvika att grabben nästan kunde smällt av varje gång han fick komma in på scenen och göra någonting, att HAN fick vara med, tji hu!!!

Jättekul när gruppen frågade om vi kunde tänka oss en fortsättning. Blir man glad eller blir man GLAD? Egot mår mycket bra kan jag säga. Upps.

Här är en söt tjej vid namn Pepsi, hon var inte bara söt utan riktigt duktig också.


Här är Kicki med sin grabb som minsann tränat kontakt denna helg , oj, oj, oj.

Här är några till som legat i som vesslor i helgen


Tack alla ni som var med och gjorde min och Gaston helg så himla kul och givande! Kul att få en sån helg tillsammans med Helene. Vi hinner ju i stort sett bara träffas när vi tränar hund annars.

Imorgon blir det lydnad på klubben. Just nu känns det som att hjärnan och jag ska softa loss lite i soffan.

Hej hopp!

Kommentarer
Postat av: Lena och Simba

Tack för en jättetrevlig och inspirerande helg. Nu är vi ännu mer taggade att träna för tior. Hoppas verkligen det blir en uppföljning till våren.



Kramar från Simba och Lena

2008-11-09 @ 18:41:31
URL: http://www.123minsida.se/minsimba
Postat av: Marie och Laban

Jag och laban har haft en skitkul helg.

Jag har verkligen lärt mig hur jag ska göra för att få till läggandet. Jag instämmer med Lena och hoppas verkligen att det blir en fortsättning i vår.

Kram från Marie och Laban

2008-11-09 @ 18:46:09
Postat av: Kattis

Förstår att det är en kick när man får till en sån bra kurs!!! Superkul ju! :) Å andra sidan är ju både du och Helene engagerande och inspirerande så det kan väl inte gå på nåt annat sätt! ;) Ha en skön helg! Kramar Kattis

2008-11-14 @ 14:31:12
URL: http://www.tjornebrant.se/dagar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0