Så himla dumt det blev - eller jättekul egentligen!

Jag utnämner mig härmed som världens absolut mest hopplösa människa. Vi har varit på workingtest idag i Vetlanda. Det är så himla roligt. Massor av trevliga och goa människor med lika goa hundar. Det var varmt som tusan, vilket knappats undgått någon antar jag.

Vi, jag och Cissi inklusive hundar, hade hoppats på någon station med vatten men icke. Gaston och jag började på station 1. En enkelmarkering. Gick jättefint, Gaston gick fot, markerade och hämtade dummiesen prydligt men när han kommer fram till mig som står där med ett fånigt leende på läpparna väljer han att traska förbi mig. Jag blev helt ställd, han brukar komma och sätta sig framför mig och lämna av. Domaren sa att "foten" och markeringen var kanon men avlämningen blir det avdrag på -5 poäng. Upps, retligt. Jag var lite konfunderad för så har inte Gaston gjort nån gång innan. När han var mindre ville han ju allt själv men jag inte säga att det var riktigt så han gjorde nu. Det var mer att hans långa näsa hittade någon molekyl som luktade väldigt mycket gott. Så han liksom mer drev iväg i sin luftvärld. Nåja, hem och träna tänkte jag.

Vi gick till station 2. Linjetag mot ett nedfällt träd där det låg två dummies.  Jaha, när jag riktar Gaston sitter han i sin bubbla och sticker inte iväg när jag säger ut. Sitter som fastnitad i backen. Jag stirrade på honom och kände men kära nån, ytterligare en konstig grej. Jag sa ut igen och han gick spikrakt ut, jag blåste närsökssignal och han kom hem med dummiesen och lämnade av något bättre än vid första stationen. Poäng 15.

Nästa station var en markeringsstation. En enkel markering som föll bakom stora stenar alternativt stenmursliknande. Gaston spikade men JAG tyckte avlämningen var som vid första stationen. Här fick vi inte veta poängen.

Nästa station - enkel markering. Gaston gjorde som vid stationen innan. Poäng 19 ? JAG tyckte INTE avlämningen var speciellt mycket bättre här.

Sista stationen var ett linjetag. Gaston rusar rakt ut till en nedfallen stock där jag min idiot blåser stoppsignal precis när Gaston böjer sig ned för att plocka upp dummiesen. Just denna gången bestämmer sig Gaston för att vara superlydig och stannar upp och tittar på mig. VARFÖR gör jag såna saker? Ärligt talat, här gjorde han en likadan avlämning och fick 19 poäng.

Alltså bara att konstatera att jag INTE har några problem med avlämningar vilket jag minsann gick omkring och sa till alla som frågade hur det hade gått. Hur pinsamt är detta när jag väl sedan får poäng på station 3 som visade sig vara 19 poäng också. Gaston har alltså genomfört ett jättebra WT och hans usla matte går omkring och snackar skit om hans avlämningar. MEN jag måste få tillägga (fördel med blogg, jag skriver precis vad jag vill hi, hi, hi) som sagt, JAG var inte nöjd med avlämningarna. Så det så! Vi fick ihop 87 poäng, helt makalöst kul. Min duktige kille, jag ska ALDRIG mer yttra mig om hans utförande.

Lille Lipton med busmysiga Cissi fick ihop 73 poäng på sin PREMIÄR. Jättesuperduktiga tycker jag!

Här kommer de när sista stationen är avklarad:


Tur att inte prisutdelningen bedöms:



Jag är verkligen jätteglad. Nu är den stora frågan ska jag åka till Stävlö eller inte? Det är ruskigt långt, många mil, dyra bensinräkningar har vi utan mina utflykter MEN kan jag låta bli? Tror inte det... Goa Margit, som har Gastons pappa, erbjöd mig att få sova hos henne så det inte blir så långt att åka på morgonen. Vore ju himla kul. Velpottan nummer ett. Tävlingsmänniskan som bor i mig har saken redan helt klar för sig - vi åker! Den andra mer sansade funderar fortfarande.

Hej hopp på er alla!

Kommentarer
Postat av: Ulrika, Mats, Vilja, Izac & Tizzla

Herregud, vad ni är duktiga i allt ni tar er för.. GRATTIS!!



Ha det gott i sommarvärmen!



2008-06-01 @ 19:50:14
URL: http://web.telia.com/~u22515698/
Postat av: Ulrika, Mats, Vilja, Izac & Tizzla

Herregud vad duktiga ni är med allt ni tar er för.. GRATTIS!



Att det är bedömnings sporter har man ju fått erfara många gånger och man måste lita på sitt eget omdöme och träna för hur man själv vill att det ska se ut.. är säker på att ni fixar till de snygga avlämningar som DU vill ha!!



Lycka Till på nästa aktivitet.. för det är klart ni ska åka!!



2008-06-01 @ 19:58:04
URL: http://web.telia.com/~u22515698/
Postat av: Ulrika, Mats, Vilja, Izac & Tizzla

Herregud vad duktiga ni är med allt ni tar er för.. GRATTIS!



Att det är bedömnings sporter har man ju fått erfara många gånger och man måste lita på sitt eget omdöme och träna för hur man själv vill att det ska se ut.. är säker på att ni fixar till de snygga avlämningar som DU vill ha!!



Lycka Till på nästa aktivitet.. för det är klart ni ska åka!!



2008-06-01 @ 20:01:29
URL: http://web.telia.com/~u22515698/
Postat av: Ulrika, Mats, Vilja, Izac & Tizzla

Hoppsan.. först kom inget inlägg in sen kom alla på en gång skrattar

2008-06-01 @ 20:02:37
URL: http://web.telia.com/~u22515698/
Postat av: Maire Pyrrö/Kennel Aim High

Det är väl skönt att få skriva sina egna ord på sin egen blogg. Du ser att det kanske är matte som har fel på synen när det gäller avlämningar ??? Jag vet att ni är så duktiga som era poäng säger och lite till.

Klart ni skall åka till Stavlö bara kör på... man lever bara en gång och ni båda har en bra chans att ta hem NKL klassen. Kör så det ryker Ing-Marie.

Vi syns på onsdag.

Kram.

Maire

2008-06-01 @ 20:09:58
URL: http://www.kennel-aimhigh.se/
Postat av: Maire Pyrrö/Kennel Aim High

Åk till Stavlö ni är så jävla duktiga...har aldrig sett till maken ett härligare ekipage än ni.

Kör hårt Ing-Marie & Gaston.

Kram maire

2008-06-01 @ 20:13:43
URL: http://www.kennel-aimhigh.se/
Postat av: Fia

GRATTIS Gaston & Ing-Marie till den fina placeringen i dag!! Tyckte att Gaston hade en snygg avlämning på station fem iallafall ;-)) det var ju den enda jag såg er på ;) Hoppas att vi syns på Stävlö!!!

Kram Fia

2008-06-01 @ 20:30:26
URL: http://www.123minsida.se/vega
Postat av: Gerkan

Grattis til Broder igjen!!!!!

Hilse til papsen da, hadde vært kult å sett han live;-)



Matte har vært kaster på dubbel jaktprov i helga, men vi har trent litt nærsøk...... Drømmer bare om når vi kan starte på riktigt igjen.......





2008-06-01 @ 20:52:31
URL: http://www.gerkan.com
Postat av: Cissi & Lipton

Grattis igen! Det var en ära att få åka med er! :P Lipton tyckte dagen var rätt jobbig, han har sovit sen vi kom hem... Många nya intryck för en liten labbe-hjärna.

Ses på onsdag, då när du ska reda ut dom där stora problemen med avlämningarna! ;)

Kram

2008-06-01 @ 21:54:15
URL: http://www.hapenidi.se
Postat av: Pernilla, Tilly & Glimma

GRATTIS!!! Härligt jobbat i värmen.

2008-06-01 @ 22:26:36
URL: http://hem.bredband.net/pernsand
Postat av: Anneli

Grattis grattis! Om jag nån gång skaffar apporterande jakthund vet jag vem jag ska be om hjälp med träningen...! Ni är superduktiga!

2008-06-02 @ 07:51:27
Postat av: Marie och Emil

Hej! Ett stort GRATTIS till dig och din superduktiga flatte! Klart du ska åka till Stavlö, nu när det går så himla bra! Kanske ses där...

2008-06-02 @ 19:48:47
Postat av: Lotta, Troja & Puma

Superdupergrattis !!!!!

KLART ATT NI SKA ÅKA :)



KRAM från oss

2008-06-02 @ 20:46:13
URL: http://www.friden.de
Postat av: Carina Sjögren

GRATTIS !!

Till ert fina resultat, vad duktiga ni är !

Och tack för dina gratulationer.

Klart du ska komma till oss på Stävlö.

Kram från Carina

Postat av: sofie & zimply

GRATTIS GRATTIS!!! Åh vad ni är duktiga!!!

Hoppas vi ses snart!

Kramar!

2008-06-04 @ 22:11:59
URL: http://www.freewebs.com/redlegs

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0