Igår blev det jaktlydnad hos Maria

Min flanige flane är en tapper själ. Han kommer till Marias ställe och det första som Maria säger är: Idag blir det jobbigt för Gaston för jag har en löptik hemma. Nu räcker det som ni vet att ordet löp förekommer för att jag ska bli helt "det var då själveste ..." Det ska han fixa. Gaston reagerar på ett helt annat sätt, han sjunker in i sin bubbla och seglar runt i tillvaron med dregel hängandes i mungiporna MEN kan ni fatta att när vi väl är igång och jobbar typ vi tränade mycket fotgående och gå på linje då lyckas bubblan spricka upp en aning så han är med och på hugget. Helt ofattbart! Däremellan såg han ut som ett UFO.



Vi började med "följa-John-fot" och det gick bra. Vi var 8 stycken igår så vi var några stycken, kul! Vi gjorde lite stadgeövningar där hunden får sitta kvar och jag går iväg, Maria skjuter och kastar dummies. Jag går tillbaka och runt Gaston och sedan går jag tillbaka ca 20 meter för att skicka Gaston på ut till dummiesen. Resten av kvällen ägnades till att gå på  linje och det kastades markeringar både här och där. Vi for runt som balettdansöser (kanske inte fullt så smäckra men ändå). Maria kastade åt sidorna, bakom och framför. Vi nybörjare fick ta de lite enklare. Både Gaston och jag var helt slut när vi hållt på ett par timmar.

Det som jag tycker är så himla kul med såna här kurser är att jag får så mycket att fundera över. Hur ska jag göra för att hjälpa Gaston bäst? Vad ska jag lägga krutet på? Som läget är just nu har Gaston inga  problem med stadgan. Han försöker inte sticka iväg trots att läckerbiten Dizzie som gick bredvid oss fick hämta markeringar. Det är ganska skönt.
Hur får jag honom att hålla kvar blicken där markeringen landat en längre stund? Hm, tänker utnyttja helgen till att sno åt mig massor av idéer. OM jag överlever!!! Jag önskar av hela mitt hjärta att jag vaknar lördagmorgon och känner som Lotta (med Puma) att det ska bli så jäkla kul. Jag har faktiskt hela dagen på mig att gå omkring och hitta "kul"-känslan.

Nu ska jag ta tag i mitt hem. I eftermiddag kan det hända att det blir lite jaktträning.

Ha det gott alla och om det är någon som läser här och ska till flattemästerskapet (eller på  nån annan tävling i helgen) LYCKA TILL!

Kommentarer
Postat av: Marie och Emil

LYCKA TILL PÅ FLATTEMÄSTERSKAPET! Vi håller tummarna och tassarna för dig och Gaston! Detta grejar ni!

Kram Marie och Emil

2008-08-07 @ 15:10:14
URL: http://marieoemil.blogspot.com
Postat av: Cissi o Lipton

Vad roligt ni verkar ha det på träningarna! Jag är bara lite avis... ;)

Kör hårt nu i helgen!!

2008-08-07 @ 16:06:55
URL: http://www.hapenidi.se
Postat av: Puma

Tjenixen Gaston !!

Har din matte hittat KUL-känslan ?? Du får ta och visa henne den annars ;)



LYCKA TILL - vi håller tummar & tassar stenhårt för er !



Pussar från Pumisen

2008-08-08 @ 20:09:35
URL: http://www.friden.de

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0